Algemeen Beheer

Configuratiebeheer

Configuratiebeheer is het up-to-date houden van alle gegevens die gebruikt worden voor de processen binnen de onderhouds- en beheersorganisatie. Dit begint met een overzicht van alle computers en randapparatuur zoals modems, scanners en printers. Hierin leggen we de leeftijd en waarde van de apparatuur vast en kunnen we je optimaal adviseren bij het maken van een onderhoudsplan en eventueel bij het vervangen van apparatuur.

Diverse netwerkoplossingen

Wij verzorgen een intern netwerk waarmee jouw medewerkers via een centrale server met elkaar verbonden zijn. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde documenten en kan iedereen bijvoorbeeld elkaars e-mail bekijken. De mate waarin zij zaken met elkaar (kunnen) delen kun jij zelf bepalen.

VPN staat voor ‘virtual private netwerk’. Hiermee kunnen medewerkers thuis ook op het computernetwerk inloggen zonder veiligheidsrisico’s. Daarnaast is het geschikt voor bedrijven die op meerdere plaatsen in het land gelokaliseerd zijn.

Gedragscode

In hoeverre mogen jouw medewerkers computers op het werk gebruiken voor privézaken? Mogen ze overal met een memorystick gegevens van de computers halen? Wij helpen je om een gedragscode vast te leggen waarin deze zaken zijn vastgelegd en adviseren je over de voor- en nadelen van zo’n code.

Software en licentiebeheer

Vaak weet je niet door wie, waar en hoeveel bepaalde software wordt gebruikt of welke licenties al zijn aangeschaft. Licentiebeheer betekent dat we de aankopen afstemmen op het softwaregebruik. Daarnaast beschikken organisaties soms over teveel licenties of ben je goedkoper uit wanneer je overstapt op een ander type licentie.

In overleg bepalen we met welke softwareleveranciers we in zee gaan. Zelf werken we het liefst met standaardsoftware van leveranciers als Microsoft en McAfee zodat we garantie en continuïteit kunnen garanderen.

Capaciteitsbeheer

De capaciteit die je nodig hebt om gegevens op te slaan, moet mee kunnen groeien met de organisatie. Als dat niet gebeurt, loopt je systeem vast. We controleren voortdurend of je nog over voldoende capaciteit beschikt en welke capaciteit je in de toekomst nodig hebt.

Enkele van onze uitstekende partners.

Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client